01 Δεκεμβρίου 2015

μικρός απολογισμός... (27.3.2015)

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Σήμερα συμπληρώνονται τρείς μήνες από την ημέρα που βάλαμε μπροστά τούτη την κομπιουτερο-σελίδα. Με αυτή την ευκαιρία κάνουμε ένα μικρό απολογισμό.

Γιατί κάναμε αυτή την σελίδα ;
Γιατί είχαμε διαθέσιμο χρόνο, αγάπη και μεράκι να κάνουμε κάτι “για την πατρίδα της καρδιάς μας”. Γιατί είναι κρίμα να μένει η πληροφορία, η γνώση, ερμητικά κλεισμένη στις βιβλιοθήκες μας και στα ντουλάπια μας. Γιατί με τα σημερινά εργαλεία της τεχνολογίας, η γνώση μπορεί να γίνει κτήμα όλων. Και η γνώση είναι δύναμη.

Που απευθύνεται ;
Σε όλους αλλά κυρίως στους νέους, στην νεολαία μας. Αυτήν θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε, να μεταλαμπαδεύσουμε την αγάπη μας για την πατρίδα. Οι νέοι πρέπει να μάθουν την ιστορία, τον πολιτισμό και την γλώσσα μας (*). Το τελευταίο είναι κατά την γνώμη μας ότι πιο σημαντικό πρέπει να γίνει για να υπάρξει συνέχεια. Το τικ και η σουρβά κι’ κανείνταν …

Ποιο είναι το περιεχόμενο της σελίδας ;
Οτιδήποτε έχει σχέση με την ιστορία, τα ήθη & έθιμα, την γλώσσα, τον πολιτισμό των προγόνων μας, τον τόπο που ζούσαν, τις δυσκολίες και τους εχθρούς που αντιμετώπιζαν, την καθημερινότητα τους. Δεν ασχολούμαστε με τις εκδηλώσεις των συλλόγων/ομοσπονδιών/συνομοσπονδιών όσον αφορά πίτες, χορούς, αρχαιρεσίες, κουτσομπολιά, έριδες μεταξύ ατόμων. Μας είναι αποκρουστική η κομματικοποίηση κάθε είδους και μορφής σε σχέση με τον Πόντο. Δεν ασχολούμαστε και δεν θα βάλουμε ποτέ διαφημίσεις σ’ αυτή την σελίδα.

Υπάρχει ανταπόκριση-επισκεψιμότητα ;
Δυστυχώς όχι, δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Προσδοκούμε ν’ ανέβει η αναγνωσιμότητα της σελίδας. Σ’ αυτό καλείστε να βοηθήσετε όλοι, όσοι από σας κρίνετε ότι αυτή η σελίδα έχει κάτι να πει. (**)

Ποιοι επισκέπτονται μέχρι τώρα την σελίδα ;
Φυσικά πρώτοι έρχονται οι Έλληνες επισκέπτες, ακολουθούν οι ΗΠΑ και μετά η … Τουρκία. Δυστυχώς υστερεί πολύ η Γερμανία και η Αυστραλία με τους δεκάδες χιλιάδες Πόντιους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις
Το ανεκδοτάκι : πας κιμ ντο είπα εγώ βρίσκεται στην πρώτη θέση. Ακολουθεί το αφιέρωμα για την Πόντια γιαγιά κλπ. Η λίστα αυτή φαίνεται σε μια κολώνα στα δεξιά του κειμένου. Δίνει μια ιδέα για το τι προτιμούν οι αναγνώστες.


Σας ευχαριστώ και περιμένω να διαβάζετε και να διαδίδετε την “γη του Πόντου”, δηλ. την δική μας γη.

Πολυχρόνης Χ. Κοϊμτσίδης
Δράμα – Φάτσα – Τσάμαλαν Σαμψούντας
www.terra-Pontus.blogspot.gr



(*)
Θα προσέξατε ότι δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην γλώσσα. Ήδη έχουμε 44 αναρτήσεις σχετικές με την γλώσσα. Με την ετικέτα “μαθαίνουμε Ποντιακά” και “λεξικό” είναι μαζεμένες όλες οι αναρτήσεις για εξοικείωση - εκμάθηση της γλώσσας. Μάλιστα, οι πιο πολλές αναρτήσεις είναι σε μορφή ανεκδότων με σκοπό να προσελκύσει πιο εύκολα τους νέους για την ανάγνωση τους. Να επισημάνουμε με την ευκαιρία ότι το πλήθος των αναρτήσεων μας μέχρι αυτήν την στιγμή είναι 231 θέματα, δηλ. “ανεβάζουμε” 2,6 αναρτήσεις την ημέρα κατά μέσο όρο.

(**)
Κάτω από κάθε ανάρτηση υπάρχουν μερικά λογότυπα. Ένα από αυτά είναι του facebook. Εάν κάποιος ή κάποια θέλει να κοινοποιήσει μία ανάρτηση που του αρέσει στην σελίδα του, δεν έχει παρά να κλικάρει το λογότυπο του fb δηλ. το f

Δεν υπάρχουν σχόλια: