16 Απριλίου 2022

ο “ανταλλάξιμος Πόντιος αντάρτης”

πρώτη δημοσίευση Φεβρουάριος 2015

1990, Ποντιακός σύλλογος "Η ΑΡΓΩ" Καλλιθέας

Μια παρέα από νέους δυναμικούς Πόντιους εντός και εκτός ΔΣ του συλλόγου. Χρήστος, Παναγιώτης, Ειρήνη, Λεωνίδας, Βλάσης, Κλαυδία, Ελένη, Νίκος, Λίζα, Σίσσυ, Βασίλης, Ελευθερία, Ρούλα…
Ο Βλάσης έχει ζωγραφίσει ένα δεύτερο αντάρτη. Ο πρώτος είναι ο δικός του, αυτός που έχει "κυκλοφορήσει" παντού. Αυτόν, τον δεύτερο αντάρτη, τον αντάλλαξε με ένα εκτυπωτή που του έδωσε ο υποφαινόμενος.
 

Tα μηνύματα μας το 2010, όταν αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα του στον 1ο του πίνακα :

Αγαπητέ Βλάσιε,
Σου θυμίζω ότι υπάρχει και δεύτερος αυθεντικός πίνακας, φτιαγμένος από σένα με φαρδιά – πλατιά την υπογραφή σου. Χρόνια τώρα τον έχω στο σαλόνι μου. Αν θέλεις πες και την ιστορία του !
Μόλις βρήκα 5-6 φωτογραφίες από τα "αποκαλυπτήρια" του πίνακα που κάναμε ένα βράδυ στην ΑΡΓΩ (χειμώνας του 90). Φυσικά ακολούθησε μουχαπέτ. Θα τις σκανάρω και θα σου τις στείλω.
Χρόνης Κ.

Βλάσης Αγτζίδης on 27.5.2010
Ο καλός φίλος Χρόνης Κ. θυμήθηκε το περιστατικό με τον δεύτερο πίνακα και μου έστειλε, όπως υποσχέθηκε σε παραπάνω σχόλιο, φωτογραφίες από το γλέντι που έγινε μ’ αφορμή την παράδοση του πίνακα από μένα στον Χρόνη στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ανταλλαγής προϊόντων. Με βάση αυτή τη συμφωνία αντάλλαξα τον πίνακα με έναν εκτυπωτή, που τότε είχα ανάγκη. Τα "αποκαλυπτήρια" και το γλέντι έγιναν κάπου το χειμώνα, αρχές του ΄90, στον ποντιακό σύλλογο "Αργώ" της Καλλιθέας Αττικής (Σκοπευτηρίου 4), στην πρώτη του ηρωική εποχή, όπως τη θυμόμαστε από την εποχή της Σκοπευτηρίου (στο κέντρο της παλιάς προσφυγικής γειτονιάς).  Ο δεύτερος εκείνος "ανταλλάξιμος Πόντιος αντάρτης" φτιάχτηκε 2-3 χρόνια μετά τον πρώτο, που παραμένει έως σήμερα στην κατοχή μου.







Δεν υπάρχουν σχόλια: